SP (kval.) - Drugi poraz Španaca, Turci preuzeli prvo mesto

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP (kval.) - Drugi poraz Španaca, Turci preuzeli prvo mesto

Derbi meč 3. kola kvalifikacija za Mundobasket u Grupi I završen je trijumfom reprezentacije Turske.

Drugi "prozor" druge faze kvalifikacija za Mundobasket otvoren je duelom Turske i Španije u Ankari.

Domaćin je slavio rezultatom 71:67 (15:15, 21:19, 20:14, 15:19) i tako nastavio pobedonosni niz koji mu je omogućio preuzimanje liderske pozicije u Grupi I.

Selektor Turske imao je na raspolaganju više kvalitetnijih igrača od svog kolege Serđa Skariola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << tako da se ne može reći da je trijumf Turaka preterano veliko iznenađenje.

Domaće su do pobede vodili Semih Erden sa 16 poena i 14 skokova, a po 12 poena ubacili su Doguš Balbaj i Džejms Birsen.

Na drugoj strani samo dvojica sa dvocifrenim učinkom. Dario Brisuela postigao je 18 poena, a Fran Vaskez ubacio je 10 uz 5 skokova.

Špancima je ovo drugi poraz na tri meča u drugoj fazi takmičenja i više nisu prvi na tabeli iako imaju identičan učinak kao Turska (7-2).

U sledećem kolu Španija dočekuje Ukrajinu, dok će Turska u goste Crnoj Gori.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erden i Balbaj bacili Furiju na kolena, biće tesna borba za vrh

Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2018

U normalnim okolnostima, Španija bi Tursku rutinski dobila u devet od deset utakmica. Ipak, kako ove kvalifikacije ne predstavljaju pravi reper kvaliteta, Turska je dobila mogućnost da nadigra Furiju u Ankari rezultatom 71:67 i tako ostanu u borbi za prvo mesto u Grupi I. Izuzev svega nekoliko situacija...

Nastavak na MozzartSport.com...

SP (kval.) - Kapitalni skalp Crnogoraca!

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2018

Pobeda koju je reprezentacija Crne Gore večeras ostvarila u Rigi mogla bi da bude odlučujuća u borbi za plasman na Mundobasket...U grupi u kojoj su selekcije Španije i Turske već viđene kao putnici na Mundobasket do kraja kvalifikacija vodiće se velika borba za treće mesto...Crna Gora je večerašnjom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.