SAD pokušavaju da izbegnu vojni konflikt sa Turskom

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pokušavaju da izbegnu vojni konflikt sa Turskom

SAD preduzimaju korake kako bi izbegle konflikt između Turske i kurdskih snaga koje SAD podržavaju, izjavio je danas glavnokomandujući američkih trupa na Bliskom istoku general Džozef Votel.

On je to kazao odgovarajući na pitanje uticajnog američkog senatora Džona Mekejna o tome da li se slaže da postoji rizik da dve strane dođu u sukob.

- Slažem se, u tom smislu mi pokušavamo da preduzmemo korake da to sprečimo - rekao je Votel.

Sirijski borci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koje podržavaju SAD, okupljeni u savezu pod nazivom Sirijske demokratske snage, poručili su američkim zvaničnicima da Turska ne sme da ima ulogu u kampanji za preuzimanje sirijskog grada Rake iz ruku Islamske države.

- Turska je sila okupacije i ne sme se dozvoliti da okupira još sirijskih predela - rekao je portparol Sirijskih demokratskih snaga Talal Silo.

Silo je naveo da su predsatvnici sirijskih demokratskih snaga to saopštili na sastanku prošlog meseca sa senatorom SAD Mekejnom i vojnim zvaničnicima.

On je takođe nagovestio da je pitanje nedelja kada će njihove snage stići do predgrađa Rake, nakon što iseku poslednji put ka gradu ove nedelje.

- Očekujemo da će kroz nekoliko nedelja doći do opsade grada - rekao je Silo.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.