Rusi, ipak, ne mogu bez turskih šljiva

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi, ipak, ne mogu bez turskih šljiva

Ruska vlada je ukinula embargo na uvoz određenih prehrambenih proizvoda iz Turske, koji je uveden prošle godine nakon obaranja ruskog aviona u blizini Sirije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je odluku o ukidanju embarga obelodanio u Istanbulu, gde su se lideri dve zemlje juče saglasili o izgradnji gasovoda Turski tok koji će dopremati gas do Turske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , prenosi britanska agencija Rojters.

U dekretu ruske vlade se navodi da je Rusija ukinula embargo na uvoz svežih i sušenih pomorandži, mandarina i drugog citrusnog voća, ali i kajsija, breskvi i šljiva.

Dve strane su se u julu dogovorile da ožive trgovinske odnose nakon što je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio žaljenje zbog turskog obaranja ruskog vojnog aviona u novembru prošle godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi ipak, ne mogu bez turskih...

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2016

Ruska vlada je ukinula embargo na uvoz određenih prehrambenih proizvoda iz Turske, koji je uveden prošle godine nakon obaranja ruskog aviona u blizini Sirije...Predsednik Rusije Vladimir Putin je odluku o ukidanju embarga obelodanio u Istanbulu, gde su se lideri dve zemlje u ponedeljak saglasili oko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.