Rusi: Spremni smo, Evropi će trebati još više

Izvor: B92, 25.Nov.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi: Spremni smo, Evropi će trebati još više

Moskva -- Rusija je spremna da Evropskoj komisiji dostavi sve dodatne informacije o izvodljivosti gradnje gasovoda Turski tok i Severni tok 2.

To je istakao ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

"Prema mom mišljenju, razgovori su bili prilično plodonosni i spremni smo da dostavimo dodatne informacije našim kolegama iz Evropske unije u pogledu održivosti ovih projekata, pre svega ekonomske", rekao je Novak novinarima posle sastanka sa Marošem Šefčovičem, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpredsednikom EK zaduženim za Energetsku uniju.

Kako prenosi ruska agencija Tas s, Novak je naveo i da je sa Šefčovičem razgovarao o razvoju infrastrukture kako bi se obezbedilo snabdevanje evropskih potrošača energentima.

"Razgovarali smo o Severnom toku 2, o Turskom toku i o pitanjima povezanim sa gasovodom Jamal-Evropa”," izjavio je Novak.

Evropi će, prema njegovoj oceni, biti potreban dodatni uvoz od 100 milijardi kubnih metara gasa do 2030. godine zbog rastuće potrošnje prirodnog gasa i pada lokalne proizvodnje.

Novak je, takođe, rekao da će trilateralni sastanak između Rusije, Ukrajine i EU, biti održan u decembru, ali da će datum biti naknadno utvrđen.

Istovremeno, Šefčovič je pružio uveravanja da Ukrajina ima sredstva za kupovinu gasa i da će u bliskoj budućnosti dobiti dodatna sredstva.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi: Spremni smo, Evropi će trebati još više

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2016

Rusija je spremna da Evropskoj komisiji dostavi sve dodatne informacije o izvodljivosti gradnje gasovoda Turski tok i "Severni tok 2"...To je istakao ruski ministar energetike Aleksandar Novak... - Prema mom mišljenju, razgovori su bili prilično plodonosni i spremni smo da dostavimo dodatne informacije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.