RT: SAD zapretile novim sankcijama Turskoj

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2018, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: SAD zapretile novim sankcijama Turskoj

Izvor: Vostok / RT

Vašington ima spremne nove sankcije za Tursku, ako Ankara nastavi sa odbijanjem da oslobodi zatvorenog američkog pastora, rekao je ministar finansija Stiven Mnučin.

Tokom sastanka vlade u četvrtak, američki predsednik Donald Tramp je rekao da se Turska nije pokazala kao dobar prijatelj SAD-u. Tramp se takođe požalio na nezahvalnost Ankare u svetlu činjenice da je posredovao u oslobađanju zatočenog turskog državljana, iz zemlje koju nije naveo.



"Imamo više toga što planiramo da uradimo ako ga brzo ne puste", rekao je Mnučin.

Saopštenje dolazi nakon što je turski ministar finansija Berat Albajrak u četvrtak uverio međunarodne investitore da su banke u zemlji zdrave i da će Turska izaći "jača" iz valutne krize.

Katar je pritekao u pomoć Turskoj u jačanju turske lire, a kojeg je trgovinski rat sa SAD snažno pogodio.

Turske vlasti pozvale su svoje građane da prodaju svoju stranu valutu kako bi podstakli liru.



Pastor Endrju Branson, američki državljanin koji boravi u Turskoj već više od dve decenije, uhapšen je zbog optužbi za terorizam i špijunažu, kao deo istrage Ankare o neuspelom vojnom udaru u 2016. godini, te se suočava sa 35 godina zatvora ako bude osuđen.

Vašington i Ankara takođe su u sukobu zbog planirane kupovine ruskih S-400 sistema od strane Ankare.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD najavljuje nove sankcije ukoliko Turska ne oslobodi pastora

Izvor: SandzakPress.net, 16.Avg.2018

Američki ministar finansija Steven Mnuchin kaže kako Washington ima više toga u planu ukoliko Andrew Brunson ne bude ubrzo pušten. Američki ministar financija Steven Mnuchin rekao je u četvrtak kako su Sjedinjene Američke Države spremne nametnuti daljnje ekonomske sankcije Turskojukoliko ne...

Nastavak na SandzakPress.net...

Tramp: Amerika neće sedeti "skrštenih ruku"

Izvor: Blic, 17.Avg.2018, 18:12

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da SAD neće ostati "skrštenih ruku" na slučaj američkog sveštenika Endruja Bransona, koji je zatvoren u Turskoj, dan nakon što je Vašington najavio nove sankcije Ankari.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.