Prvi snimci napuštene američke vojne baze VIDEO

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi snimci napuštene američke vojne baze VIDEO

Američka vojna baza na severu Sirije, nekoliko kilometara od turske granice, u potpunosti je napuštena, vidi se na snimcima agencije "Ripli".

Kurdski borci, koji su ostali sami, nadgledaju prazan objekat i iščekuju ofanzivu Turske.

Snimak prikazuje šta je ostalo od baze SAD u Tel Argamu, a RT navodi da sada izgleda kao "grad duhova".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sve američke trupe napustile su doskorašnje poprište sukoba, a Kurdi su sada prepušteni sami sebi.

Bela kuća je u nedelju neočekivano saopštila da povlači američke snage iz Sirije, dok je Turska gomilala trupe uz svoju granicu sa Sirijom. SAD su bile podrška Kurdima koje smatraju svojim saveznicima u borbi protiv takozvane Islamske države, dok zvanična Ankara kurdske snage optužuje za povezanost sa terorističkim grupama u Turskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POGLEDAJTE: Ovako izgleda napuštena američka baza u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2019

Američka vojna baza na severu Sirije, koja se nalazi nekoliko kilometara od turske granice, u potpunosti je napuštena Američka vojna baza na severu Sirije, koja se nalazi nekoliko kilometara od turske granice, u potpunosti je napuštena, vidi se na snimcima agencije „Raptli“.Kurdski...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.