Povećanje izvoza goveđeg mesa iz Srema

Izvor: RTS, 04.Jun.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje izvoza goveđeg mesa iz Srema

Svi su izgledi da će krajem juna iz klanice "Srem Šid" put Turske ponovo krenuti kamioni sa goveđim mesom. Tu mogućnost nagovestio je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović jer je 1. juna stupio je na snagu Ugovor kojim je za ovu godinu predviđeno povećanje izvoza govedine za 40 odsto.
U vreme kada klanica "Srem Šid" slavi 100 godina postojanja, prave se planovi za novi izvoz  eksportovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << goveđeg mesa na inostrano tržište.

Bescarisnki izvoz na osnovu dogovorene kvote od pet hiljada tona goveđeg mesa isporučen je u 2018. turskom kupcu bez problema, ali i pre roka, za samo četiri meseca. Proizvodnja nije prekidana i 118 zaposlenih radilo je na uslužnom klanju.
Ministar poljopriverde Branislav Nedimović dogovorio je za ovu godinu povećanje dosadašnje kvote sa 5000 na 7000 tona. To će, smatra Nedimović, povećati izvoz mesa u Tursku sa trenutnih 25 na skoro 35 miliona evra.

Uz subvencije koje država daje za stočarstvo i najavu da bi novi pregovori o daljem povećanju kvota i proširenju saradnje u agraru sa Turskom uslediti sredinom godine, predstvljaju novu šansu za naše proizvođače i prerađivače, smatra ministar.
 
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.