Odlični Mesud Pezer odbranio naslov prvaka Balkana

Izvor: SandzakPress.net, 17.Feb.2019, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlični Mesud Pezer odbranio naslov prvaka Balkana

Zenički bacač kugle Mesud Pezer osvojio je zlatnu medalju na 24. dvoranskim balkanskim igrama u turskom Istanbulu, gdje je pobijedio hicem od 20.22 metra te osvojio zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Pezer je ovim i odbranio naslov dvoranskog prvaka Balkana, kojeg je prošle godine osvojio također u Istanbulu, ali tada s hicem 20.77 metara. “Opravdao sam očekivanja javnosti da ću održati primat u disciplini bacanja kugle, kada je Balkan u pitanju”, kazao je Pezer, koji je s >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << prošlogodišnjih 21.15 metara iz Birminghama i aktuelni balkanski rekorder u toj disciplini. Naredni nastup najbolji bh. bacač kugle imat će već sutra također u Istanbulu, gdje će učestvovati na Međunarodnom atletskom mitingu. Podsjetimo, Pezer je početkom sedmice osvojio treće mjesto na atletskom mitingu “Czech Indoor Gala” u Ostravi. Mesud je tada ostvario rezultat od 20,16 metara. (klix.ba) Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Odlični Mesud Pezer odbranio naslov prvaka Balkana
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Mesud Pezer: Opravdao sam očekivanja

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2019

Atletičar Mesud Pezer je odbranio titulu prvaka Balkana u bacanju kugle te bio jedini takmičar koji je donio medalju BiH u dvoranskoj Balkanijadi u Istanbulu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.