Novi pogon Volkswagena u Bugarskoj, Turskoj ili Rumunjskoj

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pogon Volkswagena u Bugarskoj, Turskoj ili Rumunjskoj

FRANKFURT - Volkswagen planira otvoriti novu tvornicu u Istočnoj Evropi, a potencijalne lokacije su Bugarska, Turska i Rumunjska, izvještava Automobilwoche. 

U novoj istočnoevropskoj jedinici, koja će imati između 4.000 i 5.000 zaposlenih, proizvedit će se SUV Skoda Karoq i Seat Ateca, koji se trenutno proizvode u Kvasiniju u Češkoj.

Potreba za takvom jedinicom povećala se nakon što je Volkswagen >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << AG potvrdio da će proizvodnju njemačkog modela Passat prenijeti na pogon Skvas u Kvasiniju (Češka), s obzirom da je najveći svjetski proizvođač automobila ubrzao svoje ulaganje u automobile s nultim emisijama. Tvornice Volkswagena u Emdenu i Hannoveru (Njemačka) bit će transformirane za proizvodnju električnih vozila do 2022. godine.

Radnički odbor VW-a zatražio je od rukovodstva da tvornicu kontrolira VW-ova divizija putničkih automobila, a ne dizivija češke Škode. Predsjednik Nadzornog odbora VW-a, Hans Dieter Poetsch, rekao je da grupa još nije donijela odluku o brendu koji će voditi tvornicu.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Novi pogon Volkswagena u Bugarskoj, Turskoj ili Rumuniji

Izvor: AutoBlog, 28.Nov.2018

Volkswagen planira da otvori novu fabriku u Istočnoj Evropi, a potencijalne lokacije su Bugarska, Turska i Rumunija, izveštava Automobilwoche. U novoj istočnoevropskoj jedinici, koja će imati između 4.000 i 5.000 zaposlenih, proizvediće se SUV Škoda Karoq i Seat Ateca, koji se trenutno proizvode...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.