Nova pobeda Srbije, na F6 u grupi sa SAD i Turskom

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2018, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pobeda Srbije, na F6 u grupi sa SAD i Turskom

Odbojkašice Srbije u argentinskom gradu Santa Feu ostvarile su pobedu nad Južnom Korejom rezultatom 3:0 u poslednjem kolu Lige Nacija. Po setovima 25:17, 25:20 i 25:11.

Reprezentacija Srbije je ovim trijumfom došla do maksimalnog učinka na ovom turniru jer je prethodno bila bolja od selekcije Sjedinjenih Američkih Država i domaćina Argentine. Posle poraza Brazila od Italije, izabranice Zorana Terzića došle su do druge pozicije na tabeli posle grupne faze takmičenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Što se same utakmice tiče, meč je počela postava bez kapitena Milene Rašić i prvog dizača Bojane Živković. Oslabljena Južna Koreja, koja je igrala bez prve zvezde Kim Jeon nije uspela da parira ni u jednom setu. Srbija je po pravilu imala osetniju prednost već na prvom tehničkom tajm-autu u svakom setu. Mali pad koncentracije dogodio se u završnici drugog seta, kada je Srbija vodila 18:9, ali su Korejke prišle na 21:18.

Na ovom turniru Srbija je bila lišena usluga povređenih Brankice Mihajlović i Mine Popović, a odlukom selektora put Argentine nisu krenule Tijana Bošković, Stefana Veljković, Ana Antonijević i Silvija Popović. Takođe, na tri meča u Santa Feu, reprezentaciju je vodio Branko Kovačević, pošto je i selektor Terzić ostao u Srbiji.

Najefikasnija na meču bila je Ana Bjelica sa 13 osvojenih poena, dok su Maja Aleksić i Jelena Blagojević upisale po 10. Prve poene u seniorskoj reprezentaciji zabeležile su Sara Lozo i Jovana Jovičić. Na drugoj strani, 10 poena je osvojila Đajeong Li.

Srbija je takmičenje završila na drugom mestu, sa skorom od 12 pobeda i 3 poraza, uz 37 osvojenih poena. Na završnom turniru Nanđingu biće u grupi sa prvoplasiranom Amerikom i petoplasiranom Turskom, dok će u drugoj grupi snage odmeriti domaćin Kina, Brazil i Holandija.

U ostalim mečevima, Italija je savladala Brazil 3:2 i tako otvorila put Srbiji ka drugom mestu, dok je u drugom meču u italijanskom Eboliju, Belgija bila bolja od Tajlanda 3:1. U Štutgartu, domaće Nemice su izgubile od Holandije 3:1, dok je identičnim rezultatom Turska savladala Kinu. U Poljskoj, domaća selekcija je poražena od Dominikanske Republike 3:1, dok je Rusija posle pet setova bila bolja od Japana.

Finalni turnir u Nanđingu na programu je od 27. juna do 1. jula, a sve mečeve možete pratiti na kanalima Sport Kluba.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.