Nikola Maslak vicešampion Balkana

Izvor: KGsport.info, 03.Dec.2018, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Maslak vicešampion Balkana

Mladi karatista kragujevačkog Juniora Nikola Maslak osvojio je dve srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Dubrovniku. On se najpre okitio srebrom u pojedinačnoj konkureciji kadeta, a potom je isti uspeh ponovio i u ekipnoj konkurenciji, braneći boje reprezentacije Srbije.
Prvog takmičarskog dana Nikola se nadmetao u pojedinačnoj kategoriji kadeta preko 70 kilograma. Od ukupno pet borbi, Maslak je dobio četiri, a jedini poraz je pretrpeo u >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << finalnoj borbi od predstavnika Turske.
Dan kasnije, Maslak je nastupio kao član selekcije Srbije u ekipnoj konkurenciji. Naš nacionalni tim uspeo je da se domogne finala, gde je poražen od reprezentacije Turske.
Tako je Nikola Maslak Balkansko prvenstvo okončao sa dve vicešampionske titule, jednom u pojedinačnoj i jednom ekipnoj konkurenciji.
Karate klub Junior je na ovom prvenstvu imao još jednog predstavnika Juliju Savić, koja se nadmetala u juniorskoj kategoriji. Ona je eliminisana u drugom kolu od takmičarke iz Hrvatske nakon sudijskog glasanja. Za Juliju, koja je na ovom prvenstvu debitovala za nacionalnu selekciju, ovaj nastup svakako predstavlja dragoceno iskustvo i podstrek za dalji rad.
U Karate klubu Junior su prezadovoljni postignutim rezultatima svojih takmičara na ovom prvenstvu, koji su jasan pokazatelj da se u ovom klubu veoma kvalitetno radi sa mladim borcima.
Foto: KK Junior
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.