Netanjahu: On je poslednji koji može da priča o moralu

Izvor: B92, 27.Dec.2023, 17:17

Netanjahu: On je poslednji koji može da priča o moralu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan "poslednji koji može da priča o moralu".

Netanjahu je reagovao na Erdoganovu izjavu da se akcije Izraela protiv Hamasa "ne razlikuju" od akcija Adolfa Hitlera.

"Erdogan, koji sprovodi genocid nad Kurdima i drži svetski rekord po broju novinara koji se nalaze u zatvoru, poslednji je koji može da nam priča o moralu", naveo je Netanijahu u saopštenju, prenosi Tajms >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << of Izrael.

Dodao je da je izraelska vojska "najmoralnija vojska na svetu, koja se bori i eliminiše najodvratniju i najbrutalniju terorističku organizaciju na svetu".

On je naveo da Erdogan hvali i ugošćuje visoke zvaničnike Hamasa, "organizacije koja je počinila zločine protiv čovečnosti".

Na navode turskog predsednika reagovao je i član izraelskog ratnog kabineta Beni Ganc, poručivši da Erdoganove izjave predstavljaju "očigedno iskrivljavanje stvarnosti i skrnavljenje sećanja na Holokaust".

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je upitao kako se akcije Izraela razlikuju od akcija Adolfa Hitlera.

"Oni su govorili loše o Hitleru. Kako se oni razlikuju od Hitlera? Neteraće nas da nam nedostaje Hitler. Da li je ono što Netanijahu radi manje od onoga što je uradio Hitler? Nije", rekao je Erdogan.

Dodao je da je Netanijahu "bogatiji od Hitlera i da dobija podršku sa Zapada".

"Svaka vrsta podrške dolazi iz Sjedinjenih Država. I šta su oni uradili sa svom tom podrškom? Ubili su više od 20.000 stanovnika Gaze", naveo je turski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.