Mudis snizio kreditni rejting Turske

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mudis snizio kreditni rejting Turske

Američka agencija za kreditni rejting Mudis (Moody's) snizila je kreditni rejting Turske još dublje u status "smeća" i dala "negativnu" prognozu za budućnost.

To je najnoviji udarac za Ankaru u vreme kada turska valuta lira trpi veliki pad usled ekonomskih problema i diplomatskog i trgovinskog spora sa SAD.

Mudis je Turskoj 2016. godine oduzeo investicioni rejting, a juče ga je snizio za još jedan korak. Agencija je saopštila da je snižavanje izazvano >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << slabljenjem turskih institucija i s tim povezanom manjom predvidljivošću turske politike.

Smanjivanje kreditnog rejtinga obično znači veće cene zaduživanja, jer investitori traže veće kamate da bi ušli u rizičnu pozajmicu.

Agencija je navela da negativna prognoza znači očekivanje da Tursku čeka još finansijskih potresa.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan udar za Erdogana, sad od američke agencije

Izvor: B92, 18.Avg.2018

Američka agencija za kreditni rejting Mudis snizila je kreditni rejting Turske još dublje u status "smeća" i dala "negativnu" prognozu za budućnost...To je najnoviji udarac za Ankaru u vreme kada turska valuta lira trpi veliki pad usled ekonomskih problema i diplomatskog i trgovinskog spora sa SAD....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.