Migranti koriste suzavac turske vojske VIDEO

Izvor: B92, 04.Mar.2020, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Migranti koriste suzavac turske vojske" VIDEO

Atina -- Migranti koji pokušavaju da pređu u Grčku iz Turske upotrebili su suzavac koji koristi turska vojska, izjavio je danas portparol grčke vlade Stelios Petsas.

"Migranti koji pokušavaju da uđu na grčku teritoriju koriste suzavac koji koristi turska vojska", rekao je Petsas na konferenciji za novinare.

Ranije danas grčki zvaničici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavili su fotografije navodnih granata turskog porekla koje su migranti iskoristili, prenosi Sputnjk.

Prema rečima Petsasa, Turska ilegalno pomaže migrantima da pređu granicu sa Grčkom.

"Okupljanja migranata u centru Istanbula i na drugim mestima, kao i organizovan prevoz do granica koje čini turska policija dokazuju to. Migranti tvrde da su dobili instrukcije od turskih vlasti. U porukama koje migranti dobijaju na telefonima piše da su granice otvorene", rekao je Petsas.

On je dodao da turska strana ima pripremljenu kampanju lažnih vesti protiv Grčke.

Turska je u petak objavila da nije više u stanju da zadrži migrante i u skladu sa rastom tenzija u provinciji Idlib otvorila je granicu sa Evropskom unijom.

Nedugo potom, hiljade migranata pohrlilo je ka granici Turske sa Grčkom kao i Bugarskom, pokušavajući da uđe u EU.

Prema sporazumu iz 2016. godine između Turske i Evropske unije, Ankara se obavezala da će zadržati migrante, dok će Brisel obezbediti sredstva kako bi pomogla Turskoj da zbrine migrante.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci tvrde da su migranti upotrijebili suzavce turske vojske

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2020

ATINA - Migranti koji pokušavaju da pređu u Grčku iz Turske upotrijebili su suzavac koji koristi turska vojska, izjavio je portparol grčke vlade Stelios Petsas.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.