Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 10:43

Kunc posle dve titule prvaka Evrope preuzeo Tursku

Iskusni Nemac nasledio Šenola Guneša

Šenol Guneš nije preživeo debakl od Holandije - 1:6. Turci pronašli novog selektora koji bi u toku dana trebalo da bude promovisan. U pitanju je Štefan Kunc (58), čovek koji je u poslednih pet godina vodio mladu reprezentaciju Nemačke i sa njom tri puta uzastopno igrao finale U21 prvenstva Evrope, uzevši dve titule.

Nemački mediji otkrikli su da Kunc nije bio prvi izbor turskog saveza. Navodno, ambiciozno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su krenuli po Joahima Leva, ali pošto ih je ovaj odbio aktivirana je opcija B.

Kunc je tokom igračke karijere godinu dana proveo u Turskoj noseći dres Bešiktaša.

Iskusni stručnjak nije imao uspeha vodeći klubove, ali u radu sa mladom nemačkom reprezentacijom zaslužio je status jednog od najboljih tamošnjih stratega. Njegovo ime čak se našlo u najužem krugu favorita prilikom izbora novog selektora A selekcije Nemačke.

Štefan Kunc je drugi Nemac na klupi Turske posle Sepa Pjonteka koji se zadržao tri godine - 1990-1993.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.