Izetbegović: Moja izjava je izvučena pincetom, reakcije su cepidlačenja

Izvor: BKTV News, 20.Okt.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Moja izjava je izvučena pincetom, reakcije su cepidlačenja

Bakir Izetbegović, lider SDA i bošnjački član Predsedništva BiH, izjavio je danas da su reakcije na njegovu izjavu da je njegov otac Alija ostavio BiH u amanet predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, "cepidlačenja".

"To su cepidlačenja, jer šta je amanet nego briga? Ostaviti nekome nešto u amanet znači ostaviti mu brigu nad nečim", rekao je Izetbegović posle sednice Predsedništva SDA.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dodao da su Evropska unija i pojedine zemlje Evrope, kao i islamske zemlje dale snažnu podršku BiH.

Njegov otac, kako je naveo, prepoznao je nadolazećeg lidera, predsednika Turske Erdogana i dao mu lično BiH u amanet, dakle zaduženje da on licno ne zaboravi takve obaveze.

"Pogledajte na kakav način amanet vrše Srbija i Hrvatska, koliko često srpski ili hrvatski lideri odu u Zagreb ili Beograd. I onda se ova izjava izvuče pincetom i cepa na četvoro", rekao je Izetbegović.

Ivanić: Izetbegovićeva izjava glupost i neviđena politička šteta

Ranije danas je srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić ocenio da je Izetbegovićeva izjava glupost i neviđena politička šteta.

"I jasno mi je da je to deo politike SDA koja misli da je BiH njihova i da imaju pravo da je daju Erdoganu. Takvim izjavama ove države je sve manje. Zamislite da smo mi rekli da ostavljamo Bosnu i Hercegovinu u amanet Miloševiću", zapitao je Ivanić gostujući na sarajevskoj N1 tv.

Predsedništvo SDA na takođe je na današnjoj sednici osudilo Rezoluciju o vojnoj neutralnosti RS, prenosi Klix.ba.

"Ova rezolucija koju je usvojila NSRS predstavlja nož u leđa, kršenje Dejtonskog sporazuma i novi udar na suverenitet BiH. Ta rezolucija je isključivo državno pitanje i zato neće imati nikakve efekte ali ne treba potceniti njene posledice na odnose u zemlji", rekao je Izetbegović.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izetbegović: Reakcije na moju izjavu su cjepidlačenja

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2017

SARAJEVO - Lider SDA i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da su reakcije na njegovu izjavu da je njegov otac Alija ostavio BiH u amanet predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu, "cjepidlačenja"..."To su cjepidlačenja, jer šta je amanet nego briga? Ostaviti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.