Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2021, 10:14

Izduvan balon o koji Fener može da se saplete

Bašakšehir se bori za opstanak, a Kanarinci za titulu

Svake godine turski šampionat režira neku uzbudljivu priču, a izuzetak nije ni ova. U napetom nadmetanju za tron Superlige Bešiktaš je zahvaljujući greškama Fenerbahčea i Galatasaraja počeo da se izdvaja na vrhu tabele, međutim daleko od toga da je bilo šta rešeno u prvenstvenoj trci. Trio velikana sa Bosfora pokazao je u dosadašnjem delu prvenstva da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je sposoban da ispusti, ali i stigne značajnu bodovnu razliku, te će naredne nedelje doneti pregršt neizvesnosti, a prva u nizu veoma zanimljivih utakmica je Fenerbahčeovo gostovanje Bašakšehiru u okviru 35. kola (18.00).

Prošle sezone Sive sove su se dokopale prve titule nacionalnog prvaka, a ove se bore protiv ispadanja. Kao izduvan balon je delovao Bašakšehir u tekućoj sezoni i verovatno platio ceh učešću u grupnoj fazi Lige šampiona. Ekipa sa stadiona Fatih Terim daleko je od izdanja na koja nas je navikla poslednjih godina, što se odrazilo na poziciju na tabeli, te poslednjih osam prvenstvenih izazova dočekuje sa ciljem da spasi "živu glavu".

18.00: (3,40) Bašakšehir (3,40) Fenerbahče (2,15)

Trenutno je sastav Ajkuta Kodžamana, u kojem je jedan od aduta srpski internacionalac Danijel Aleksić, prvi ispod crte, uz duel manje u odnosu na konkurente, sa bodom zaostatka za Kajserijem koji je u petak remizirao sa Konjom u gostima. Otuda Sove nemaju previše prostora za grešku, a u takvim okolnostima gostovanje Fenerbahčea i nije idealan izazov. Pobede nad Genčlerbirligijem (1:0) i Malatijom (3:1) pokazale su put do cilja istanbulskom timu, međutim porazi od Bešiktaša (2:3) i Gazijantepa (0:2) sprečili su ga da se odvoji u odnosu na najugroženije.

Sa druge strane, Fenerbahče je sa novim strategom Emreom Belezogluom uspeo da osvoji sedam bodova u tri kola, pobedivši Denizli (1:0) i Gazijantep (3:1), uz remi sa Malatijom (1:1), te je održao šampionske ambicije u trci sa Bešiktašom, koji ima pet bodova prednosti uz utakmcu manje. Gosti u prethodna tri kola nisu pokazali dominantnu igru kakva se od njih očekuje. Bilo je oscilacija, a na putu do bodova uložili su znatno više napora nego što se očekivalo, međutim utisak je da se kockice u strategiji novog šefa struke uklapaju, te će današnji duel biti idealan test. Kreativnosti je nedostajalo i u napadu, a čovek od koga se očekuje da pruži tu iskru - Mesut Ozil - bori se sa povredama.

Kodžaman neće moći da računa na Bolija Bolingolija, Kaisaru, Duartea, Gunoka, Kaldirima, Rafaela i Šahinera, dok Emre izvesno na raspolaganju neće imati Sangarea, Perotija, Gonula i Čiftpinara.

Nijedan od rivala na svom putu nema još mnogo prilika za odstupanja, što unosi dodatnu draž u predstojeći okršaj. Takođe, pokretač za oba tima mogli bi da budu prethodni rezultati u međusobnim duelima, s obzirom na to da je Fener ubedljivo slavio jesenas sa 4:1, dok se Bašakšehir revanširao eliminisavši ga u februaru iz Kupa.

Meč Bašakšehir - Fenerbahče možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 35. KOLO

Petak

Genčlerbirligi - Sivas 2:3 (2:0)

/Anđelo 25, Johanson 37 - Feliks 78, Kajode 83, Polomat 90+3ag/

Konja - Kajzeri 0:0

Antalija - Rize 2:3 (1:2)

/Sari 33, Naldo 87 - Kojbaši 3, Boldrin 6, Sabo 65/

Bešiktaš - Ankaragudžu 2:2 (1:0)

/Kulušić 45+5ag, 52ag - Pejntsil 65, 90+3/

Subota

Denizli - Erzurum 2:3 (0:1)

/Rodaljega 46, 64 - Basan 2, Rašani 79, 86/

Trabzon - Hataj 1:1 (1:0)

/Đanini 22 - Bupendza 90+5/

Malatija - Alanja 1:0 (0:0)

/Hadebe 64/

Geztepe - Galatasaraj 1:3 (1:2)

/Diabate 9 - Akturkoglu 19, 39, 64/

Nedelja

15.00: (2,65) Gazijantep (3,20) Kasimpaša (2,75)

18.00: (3,40) Bašakšehir (3,40) Fenerbahče (2,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.