Erdogan preti Haradinaju zbog gulenista

Izvor: JUGpress.com, 01.Apr.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan preti Haradinaju zbog gulenista

ISTANBUL-PRIŠTINA

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan je danas osudio potez kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da otpusti najviše zvaničnike, nakon što je iz te zemlje deportovano šest turskih državljana za koje Turska tvrdi da su pripadnici pokreta Fetulaha Gulena.

Na kongresu vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u Istanbulu, Erdoan kritikovao Haradinaja zbog otpuštanja kosovskog ministra unutrašnjih poslova i šefa obaveštajne agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
“Prema čijim uputstvima je napravljen ovaj korak?” upitao je Erdogan, prenosi agencija Anadolija.

On je rekao da je Turska druga država koja je priznala nezavisnost Kosova u 2008. godini, nakon SAD.

“Mi smo bili uz vas”, rekao je Erdogan.

“Hej kosovski premijeru, otkad ste počeli da štitite one koji su organizovali državni udar u Republici Turskoj?” pitao je Erdogan.

“Platićete za ovo”, rekao je Erdogan mkoji je ocenio da se radi o akcijama protiv interesa Turske , koja je, kako je naveo Erdoan , “prihvatila Kosovo kao brata”.

Anadolija navodi da je, u saradnji sa kosovskim obaveštajnim službama, Turska nacionalna obaveštajna organizacija (MIT) u četvrtak uhapsila šest muškaraca koji su, kako tvrde, bili zaduženi za aktivnosti Gulenovog pokreta na Balkanu.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je istragu i izveštaj relevantnih organa u vezi uhapšenih i deportovanih državljana Turske sa Kosova te zatražio da se ovakva “iznenađenja” više ne dešavaju bez dozvole premijera.

Haradinaj je juče (petak) razrešio dužnosti ministra policije i šefa obaveštajne službe koji su sproveli akciju hapšenja  kako se tvrde, bez znanja šefa Vlade i ostalih državnih rukovodioca.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Turska,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Ljimaj odgovara Erdoganu: Mi nismo ničiji vazali

Izvor: Beta, 01.Apr.2018

Zamenik premijera Kosova Fatmir Ljimaj izjavio je danas u Prizrenu da Kosovo nije ničiji vazal i da predsednika kosovske vlade Ramuša Haradinaja može da smeni samo narod koji ga je izabrao. Odgovarajući na kritike turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana upućene Haradinaju povodom odluke o smeni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.