Erdogan predložio Makronu da „proveri svoj mozak“

Izvor: Vostok.rs, 29.Nov.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan predložio Makronu da „proveri svoj mozak“

Turski predsednik Recep Taip Erdogan prokomentarisao je izjavu francuskog kolege Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO-a. Makron je ovu ocenu situacije u Severnoatlantskom savezu dao u intervjuu za "Ekonomist". Prema njegovim rečima, u NATO-u ne postoji koordinacija o strateškim odlukama između Sjedinjenih Američkih Država i ostalih partnera. Nemački kancelar Angela Merkel i generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg rekli su da ne dele tako oštre procene. Pored toga, Makron je rekao da Turska ne može računati na solidarnost i podršku NATO-a nakon što je pokrenula vojnu operaciju u Siriji koja ugrožava antiterorističku koaliciju.
"Ne znam šta Francuska znači za NATO, ali Turska je veoma važna zemlja za NATO. Makron je saopštio o moždanoj smrti NATO-a. Dragi Makron, prvo proveri svoj mozak, jer su takve izjave karakteristične samo za one, poput tebe, kod kojih je mozak mrtav", citira NTV Erdoganove reči. Prema rečima turskog lidera, francuski predsednik nema iskustva u borbi protiv terorizma, te da su zato zemlju okupirali žuti prsluci. "Da li je tvoj posao da izbaciš Tursku iz NATO-a ili ne? Jesi li donosio takve odluke? Skači koliko želiš, ali poštovaćete suverenitet Turske", rekao je turski lider. On je dodao da bezbednost Turske znači bezbednost Evrope.
 

Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Erdogan poručio Makronu da je on u stanju moždane smrti

Izvor: Danas, 29.Nov.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je kritikovao svog francuskog kolegu Emanuela Makrona poručivši mu da je on u stanju "moždane smrti", koristeći izraz koji je francuski predsednik upotrebio da opiše NATO. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.