Erdogan o kurdskim borcima: Ako se ne povuku, uništićemo ih

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan o kurdskim borcima: Ako se ne povuku, uništićemo ih

Ankara -- Turska će iskoristiti svoje pravo da uništi kurdske borce, ako se ne povuku iz "zone bezbednosti'' na severu Sirije, kako je predviđeno sporazumom.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je istakao da će se njegova zemlja suočiti sa Jedinicama za narodnu zaštitu ukoliko sporazum ne bude ispoštovan.

Nešto ranije, Sirijske demokratske snage predvođene Kurdima optužile su Tursku da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pokrenula ofanzivu na tri sela na severoistoku Sirije, uprkos dogovoru o prekidu vatre.

Rusija, međutim, saopštava da se sporazum sprovodi bez problema.

Erdogan je rekao da će Turska ispuniti planove ofanzive ukoliko se Jedinice za narodnu zaštitu ne povuku iz oblasti duž turske granice.

Turski predsednik je kritikovao svetske lidere koji su se sastali sa komandantima Jedinica za narodnu zaštitu, ocenjujući da takvi potezi ugrožavaju borbu protiv terorizma, preneo je Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdoan o kurdskim borcima: Ako se ne povuku, uništićemo ih

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2019

ANKARA - Turska će iskoristiti svoje pravo da uništi kurdske borce, pripadnike Jedinice za narodnu zaštitu, ako se ne povuku iz "zone bezbjednosti'' na sjeveru Sirije, kako je predviđeno sporazumom, poručio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.