Erdogan nazvao Netanijahua „lopovom“ i „tiraninom“

Izvor: Vostok.rs, 13.Mar.2019, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan nazvao Netanijahua „lopovom“ i „tiraninom“

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan nazvao je izraelskog premijera Benjamina Netanijahua „lopovom“ i „tiraninom“, reagujući na kritike koje je prethodno na njegov račun izneo Netanijahu.
Nesuglasice između dvojice lidera počele su kada je Erdoganov portparol optužio Netanijahua da je rasista nakon njegove izjave da je Izrael zemlja isključivo jednog, jevrejskog naroda. Netanjahu je na to uzvratio opaskama da je Erdogan diktator i kritikama zbog izricanja zatvorskih kazni novinarima u Izraelu. U obraćanju tokom predizborne kampanje, Erdogan je Netanijahua nazvao „lopovom koji predvodi Izrael“. „Ti si tiranin. Ti si tiranin koji kolje sedmogodišnju palestinsku decu“, poručio je Erdogan Netanijahuu.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.