Erdogan: Turska spremna da bude posrednik za Ukrajinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2022, 23:32

Erdogan: Turska spremna da bude posrednik za Ukrajinu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je večeras telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o izgledima za razrešenje ukrajinske krize i pozvao ga da pruži još jednu priliku pregovorima, u kojima bi on mogao da posreduje, saopšteno je iz Erdoganovog kabineta.

Ističe se da je Erdogan rekao da su za obezbeđenje "pozitivnijeg razvoja događaja potrebne mere za smanjenje tenzija" i s tim u vezi je istakao "da očekuje odgovarajuće korake >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji će doprineti tom procesu, posebno kada je reč o pridruživanju Rusiji nekoliko ukrajinskih regiona".

Predsednik Turske je izrazio zadovoljstvo zbog razmene zarobljenika između Rusije i Ukrajine, dodavši "da se na tome dugo radilo", a naglasio je i uspešno sprovođenje sporazuma o izvozu poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

"Erdogan je kazao da je produženje ugovora o izvozu iz Ukrajine, koji ističe u novembru, u zajedničkom interesu, a poručio je i da se nastavljaju napori da se osigura kontinuiran izvoz veštačkog đubriva iz Rusije", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.