Odlučili smo se za plan akcije. Preduzećemo odlučnije korake

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlučili smo se za plan akcije. Preduzećemo odlučnije korake"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas da će Ankara delovati odlučnije u Siriji, jer u toj zemlji ginu turski vojnici, javlja TASS.

"Odlučili smo se za plan akcije i preduzećemo odlučnije korake", rekao je Erdogan u govoru koji je prenosio televizijski kanal NTV.

On nije precizirao koji bi to koraci bili, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo da se Ankara "neće savijati pred scenarijima globalnih sila".

Erdgogan je dodao da je razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o situaciji u Siriji.

Situacija u pokrajini Idlib pogoršala se dramatično krajem januara kada su trupe sirijske vlade počele ofanzivu na ekstremiste koji su prekršili primirje. u toj akciji veći deo pokrajina Alep i Idlib su oslobođeni.

Moskva je više puta izrazila podršku ovim protivterorističkim akcijama, dok je Ankara tvrdila da su vladine trupe prekršile mirovni sporazum iz Sočija.

Turski predsednik Redžep Taijip Erdogan je upozorio na moguću vojnu operaciju u Idlibu, podseća ruska agencija.

Napadi ekstremista na vojne pozicije sirijske vlade su se pojačali, a ruske vazdušne snage priljučile su se kontranapadima 20. februara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdoan: Preduzećemo odlučnije korake

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Feb.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdoan poručio je danas da će Ankara djelovati odlučnije u Siriji, jer u toj zemlji ginu turski vojnici, javlja TASS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.