Erdogan: Turska će delovati odlučnije u Siriji

Izvor: RTS, 22.Feb.2020, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Turska će delovati odlučnije u Siriji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će Ankara delovati odlučnije u Siriji, jer u toj zemlji ginu njeni vojnici, javlja Tas.
Erdogan nije precizirao koji bi to koraci bili, ističući samo da se Ankara "neće savijati pred scenarijima globalnih sila".

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turski predsednik je dodao da je razgovarao s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o situaciji u Siriji.
Situacija u pokrajini Idlib pogoršala se dramatično krajem januara kada su trupe sirijske vlade počele ofanzivu na ekstremiste koji su prekršili primirje.
U toj akciji veći deo pokrajina Alep i Idlib su oslobođeni.
Moskva je više puta izrazila podršku ovim protivterorističkim akcijama, dok je Ankara tvrdila da su vladine trupe prekršile mirovni sporazum iz Sočija.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je upozorio na moguću vojnu operaciju u Idlibu, podseća ruska agencija.
Napadi ekstremista na vojne pozicije sirijske vlade su se pojačali, a ruske vazdušne snage priključile su se kontranapadima 20. februara.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan najavio samit o Siriji 5. marta

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će 5. marta biti održan samit o Siriji zajedno sa liderima Rusije, Francuske i Nemačke na kojem će se proceniti situacija u provinciji Idlib, poslednjem uporištu pobunjenika..."Imaćemo sastanak 5. marta", rekao je Erdogan u jednom televizijskom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Erdogan, Merkel, Putin i Makron 5. marta o Idlibu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da se nada da će se 5. marta sastati sa liderima Rusije, Nemačke i Francuske, Vladimirom Putinom, Angelom Merkel i Emanuelom Makronom, kako bi razgovarali o situaciji u sirijskoj pokrajini Idlib..."Tema Idliba podjednako je važna kao što je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.