Erdogan: Oni koji su počinili genocid već su krivi pred istorijom

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 16:39

Erdogan: Oni koji su počinili genocid već su krivi pred istorijom

Postoje određeni pozitivni pomaci u isporuci humanitarne pomoći u Pojas Gaze, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

''Postoje neki pozitivni pomaci u vezi sa isporukom humanitarne pomoći Gazi. O tome smo razgovarali sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem."

"Egipatske vlasti će nastaviti da vrše pritisak na Izrael po ovom pitanju. Naš ministar spoljnih poslova Hakan Fidan takođe nastavlja neophodne pregovore. Pored toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << održaćemo sastanke sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom'', rekao je Erdogan.

On je istakao da će američki zvaničnici takođe nastaviti da vrše pritisak na Izrael u vezi sa isporukum humanitarne pomoći.

Erdogan je dodao da je broj kamiona humanitarne pomoći koji ulaze u Gazu dostigao 200-250 dnevno, ocenivši da to i dalje nije dovoljno.

"Kažu da će potražnja za vodom porasti na 500-600 kamiona. Ako dostignemo ovaj broj, možemo da govorimo o rešavanju problema u smislu humanitarnih potreba", rekao je turski predsednik. On je naveo da će ''istorija osuditi one koji su zažmurili na masakr nad stanovnicima Gaze''.

''Oni koji su počinili ovaj genocid već su proglašeni krivim pred istorijom'', rekao je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VEĆ SU PROGLAŠENI KRIVIM" Erdogan otkrio o čemu je razgovarao sa Al Sisijem: "Postoje pomaci..."

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024

Lider Turske komentariše u svom stilu..Postoje određeni pozitivni pomaci u isporuci humanitarne pomoći u Pojas Gaze, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan...- Postoje neki pozitivni pomaci u vezi sa isporukom humanitarne pomoći Gazi. O tome smo razgovarali sa egipatskim predsednikom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.