Erdogan: Izrael je okupatorska država

Izvor: B92, 09.Dec.2017, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Izrael je okupatorska država

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je odluku predsednika SAD Donalda Trampa o premeštanju američke ambasade.

Kako je rekao, Izrael je okupatorska država.

Erdogan je rekao da Izrael "izaziva teror svojom policijom i vojnicima" dodavši da "Trampova odluka nije u skladu sa zakonom ili pravdom", preneo je turski portal jenišafak.com.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Izrael je nastavio da se širi i potiskuje Palestinu. Izrael je država okupacije. Oni napadaju civile, uključujući decu u Gazi i na Zapadnoj obali sprovodeći teror svojom policijom i vojnicima", rekao je Erdogan, prenela je agencija MNA.

On je rekao da je prethodnih dana razgovarao sa svetskim liderima, kao i sa papom dodavši da to nije samo muslimanska stvar, već je problem i za hrišćane i Jevreje.

"Lideri treba da teže miru, a ne da izazivaju nemire. Trampova odluka nije u skladu sa pravom. Ova odluka je zadala težak udarac Savetu bezbednosti UN. Ono što danas doživljavamo je samo rezultat. Problem je sistem", rekao je Erdogan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ERDOGAN: Izrael je okupatorska država

Izvor: Kurir, 09.Dec.2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas odluku predsednika SAD Donalda Trampa o premeštanju američke ambasade u Jerusalim optuživši Izrael da je okupatorska država.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.