Izvor: HotSport.rs, 10.Sep.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUROBASKET: Kraj za Tursku, Španija ide dalje! (FOTO)

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je savladala domaćinu završnog dela turnira, Tursku rezultatom 73:56.
Koliko su Španci bili dominantni najbolje govori to da Turska nijednom na meču nije imala ni nerešen rezultat!
Španija je povela 3:0 pogotkom Rubija, i više se nije osvrtala.
Prvu deonicu Španci su dobili 19:10, u drugoj deonici povećali >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << su prednost na 12, da bi poluvreme bilo završeno sa osam poena prednosti – 33:25.
Imala je Turska nalet sredinom trećeg perioda, prišli su na tri poena minusa, ali dalje nisu mogli. Poslednja deonica ubedljivo je pripala Španiji, pa će „furija“ za plasman u polufinale igrati protiv Nemačke.
Najefikasniji igrač meča bio je Korkmaz sa 20 poena, čak pet više od najefikasnijeg Španca, Rubija, ali su uz Rubija braća Gasol sa 11 Pau, odnosno 10 Mark, odnosno Rodrigez sa 11 poena bili dvocifreni, dok je Korkmaza pratio samo Mahmutoglu sa 10.
Eurobasket
Osmina finala
 
Španija – Turska 73:56 (19:10, 14:15, 16:18, 24:13)
The post EUROBASKET: Kraj za Tursku, Španija ide dalje! (FOTO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Turci pokazali kako treba sa Špancima, razlika u kvalitetu ipak presudila! (foto)

Izvor: Sportske.net, 10.Sep.2017

Nošeni domaćom publikom Turci su pružili sjajan otpor protiv favorizovanog rivala, ali na kraju nisu imali snage da naprave iznenađenje...Košarkaši Španije plasirali su se u četvrtfinale Eurobasketa, doduše teže od očekivanog...Izabranici Serđa Skariola savladali su domaćina Tursku rezultatom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.