ERDOGAN ODBRUSIO AMERIKANCIMA: Bez Turske program Lokid Martin F-35 nema šanse

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN ODBRUSIO AMERIKANCIMA: "Bez Turske program "Lokid Martin F-35" nema šanse"

Bez Turske, program F-35 osuđen na propast, smatra turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da je američki program lovačkog aviona "Lokid Martin F-35" osuđen na propast, ukoliko i Turska nije uključena u njega.

Vašington uporno upozorava da će odluka Turske da kupi ruski raketni sistem odbrane S-400, jer će ugroziti učešće zvanične Ankare u programu aviona F-35.

SAD smatraju da S-400 predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rizik po F-35 i želi da Turska odustane od kupovine raketnog sistema.

Turska, sa druge strane, želi da zajednički komitet utvrdi moguće rizike o kojima je zvanični Vašington zabrinut.

- Turska ne prihvata nikakva nametanja na polju odbrane, niti će u budućnosti - rekao je Erdogan.

On je najavio da će Turska preduzeti korake ka proizvodnji sopstvenog borbenog aviona, a planira i proizvodnju bespilotnih borbenih letelica.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.