EL: Tuča, isključenja, Blat dobio Željka!

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Tuča, isključenja, Blat dobio Željka!

Turski derbi između Fenerbahčea i Darušafake u Evroligi doneo je mnogo tenzije, odličnu košarku i slavlje gostiju.

Ekipa Dejvida Blata odigrala je hrabro na gostovanju timu Željka Obradovića i na kraju je sasvim zasluženo slavila sa 71:64.

Krajem prvog poluvremena zakačili su se Skoti Vilbekin i Bobi Dikson, plej Fenera je glavom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << udario rivala, ali je Luiđi Lakomika podelio tehničke Vilbekinu, Diksonu i Veselom koji se takođe našao u gužvi, a isključio je samo Moermana koji je ušao u teren sa klupe Darušafake.

To nije poremetilo goste koji su odigrali tokom cele utakmice veoma dobro i u drugom poluvremenu su došli do sedme pobede u sezoni nanevši Feneru peti poraz.

Domaći tim završio je meč bez Jana Veselog koji je u nastavku zbog pokušaja simuliranja dobio i drugu tahničku grešku.

Prevagu su u finišu napravili Klajburn i Vilbekin. Prvi je u nekoliko navrata fantastičnim zakucavanjima izluđivao Fener, a Vilbekin je trojkama sa preko devet metara stavio tačku na pobedu gostiju.

Vilbekin je završio sa 22 poena (5-8 za tri) i dve krađe, a Klajburn je dodao 20 poena i 7 skokova. Na drugoj strani ponovo nije bilo nedovoljno oporavljenog Bogdanovića, a Slukas je sa 16 poena, 4 skoka i 4 asistencije bio najbolji. Nikola Kalinić ubacio je samo 2 poena uz 3 skoka i 3 asistencije za 23 minuta.

EL, 13. kolo:

Fenerbahče – Darušafaka 64:71

Armani – PAO

Makabi – CSKA

Baskonija – Barselona

utorak:

Real Madrid – Bamberg 95:72

Olimpijakos – Crvena zvezda 73:65

Efes – Žalgiris 71:84

Uniks – Galatasaraj 73:60
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tuča, isključenja i odlična košarka u turskom derbiju u EL (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016

Turski derbi između Fenerbahčea i Darušafake u Evroligi donio je mnogo tenzije, odličnu košarku i slavlje gostiju...Ekipa Dejvida Blata odigrala je hrabro na gostovanju timu Željka Obradovića i na kraju je sasvim zasluženo slavila sa 71:64...Krajem prvog poluvremena zakačili su se Skoti Vilbekin...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.