Džonson poručuje Erdoganu: Okončajte operaciju

Izvor: RTS, 13.Okt.2019, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson poručuje Erdoganu: Okončajte operaciju

Britanski premijer Boris Džonson rekao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da je Britanija duboko zabrinuta zbog turske vojne akcije na severu Sirije i pozvao ga da okonča operaciju i okrene se dijalogu.
Boris Džonson je, kako je saopštio njegov portparol posle telefonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovora dvojice lidera u subotu uveče, ukazao da turska vojna operacija na severu Sirije može dodatno da pogorša humanitarnu situaciju i ugrozi napredak koji je načinjen u borbi protiv Islamske države.

"Premijer je bio jasan da Britanija ne može da podrži vojnu akciju Turske. Pozvao je predsednika da okonča operaciju i okrene se dijalogu. Rekao je i da su Britanija i međunarodni partneri spremni da podrže pregovore ka prekidu vatre", naveo je portparol britanskog premijera, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Džonson poručuje Erdoganu: Okončajte operaciju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2019

Britanija duboko zabrinuta zbog turske vojne akcije na severu Sirije, rekao je britanski premijer Boris Džonson u telefonskom razgovoru sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoanom. Kako je saopštio Džonsonov portparol, britanski premijer je pozvao turskog šefa države da okonča vojnu operaciju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.