Dva turska vojnika poginula u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2020, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva turska vojnika poginula u Siriji

Još dva turska vojnika poginula su na severozapadu Sirije u napadu vladinih snaga Sirije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske, dan pre nego što će se ruski i turski predsednici naći kako bi razgovarali o prekidu vatre.

Konflikt u regionu Idlib, zbog kojeg se skoro milion ljudi iselilo, intenziviran je ovih dana između pobunjenika s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedne strane i snaga vlade Sirije podržane Moskvom i Teheranom s druge strane.

Borba za Idlib, koji predstavlja poslednju velika oblast na severozapadu pod kontrolom pobunjenika, mogla bi da prouzrokuje, prema oceni Ujedinjenih nacija, najveću humanitarnu krizu od početka devetogodišnjeg civilnog rata u Siriji.

Kremlj: Nadamo se dogovoru sa Erdoganom o Siriji

Kremlj se nada da će ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan sutra na sastanku u Moskvi uspeti da postignu dogovor o setu mera za rešavanje krize u sirijskoj provinciji Idlib.

Kremlj se nada da će predsednici na sastanku u Moskvi uspeti da se saglase o uzrocima krize u Idlibu, kao i o paketu mera kako bi kriza bila rešena, naveo je TASS.

"Planovi za razgovor o krizi u Idlibu sa Erdoganom su spremni. Očekujemo da će biti postignuta saglasnost o uzrocima krize, razmioilaženjima povodom krize, kao i paketu mera koje su potrebne kako bi se kriza rešila", navedeno je u saopštenju.

Erodgan je u ponedeljak rekao da se nada da će tokom razgovora sa Putinom biti postignut dogovor o prekidu vatre u Siriji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.