Dončić predvodio Sloveniju, a Dragić utišao Istanbul VIDEO

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 21:33

Dončić predvodio Sloveniju, a Dragić utišao Istanbul VIDEO

Košarkaši Slovenije savladali su Tursku u Istanbulu posle produžetka i drame (104:103), u prijateljskoj utakmici u okviru priprema za Evrobasket.

Gosti su igrali u praktično najjačem sastavu, predvođeni Lukom Dončićem, a sa asom Dalasa fotografiju su želeli i mnogobrojni domaći navijači uoči meča.

Ipak, heroj gostiju na ovom susretu bio je iskusni Goran Dragić, koji je u završnici produžetka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogodio trojku za pobedu.

Čudo kako je i došlo do tih dodatnih pet minuta, pošto su Slovenci na startu poslednjeg kvartala imali +13, da bi u vrlo kratkom roku ispustili i prednost od 88:80.

Turska je do produžetka stigla uz dosta sreće, pošto je Korkmazu u poslednim sekundama regularnog dela, pri zaostatku od 80:88 lopta stigla u ruke, nakon čega je usledio prodor i pogodak od table.

Domaći su imali prednost od 103:99 u produžetku, ali je Slovenija serijom poena na kraju stigla do pobede.

Najbolji u redovima pobedničkog tima bio je Goran Dragić sa 28 poena, Dončić je imao učinak od 23 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Klemen Prepelič je ispratio sa 14, Vlatko Čančar je dodao 12, a Edo Murić sedam poena i 11 uhvaćenih lopti.

Najefikasniji pojedinac na susretu bio je Korkmaz sa 33 poena i sedam skokova, Osman je dodao 24, a Šengun 19 poena i devet skokova.

Slovenija je nakon Holandije i Crne Gore savladala i Tursku, a jaka pripremna utakmica očekuje ih i 17. avgusta, kada u Ljubljanu stiže Srbija.

Što se tiče ostalih mečeva, zanimljivo je bilo u Tbilisiju gde je Izrael pobedio Gruziju sa 104:96. U odsustvu Denija Avdije, blistao je Jam Madar sa 18 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dragić i Slovenija nakon produžetka srušili Tursku

Izvor: RTS, 13.Avg.2022, 08:04

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je selekciju Turske sa 104:103, nakon produžetka, u pripremnom meču za Evrobasket. . Sjajan meč odigrali su Turska i Slovenija u Istanbulu u sklopu priprema za Evrobasket...Uzbudljivo, atraktivno i neizvesno bilo je u duelu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.