ĐORĐEVIĆ STRAHUJE: Pred sledeći meč selektora Srbije OVA stvar baš brine (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2017, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ STRAHUJE: Pred sledeći meč selektora Srbije OVA stvar baš brine (FOTO)

Orlovi sutra od 20 časova igraju protiv Turske.

Košarkaši Srbije poraženi su juče od Rusije, a današnji slobodan će im dobro doći da se poraz zaboravi jer je sutra od 20 časova protivnik domaća selekcija Turske. Selektor Aleksandar Đorđević veruje u svoje igrače, ali istovremeno upozorava da svi moraju da zadrže hladnokrvnost tokom meča i ne reaguju na suđenje koje u dosadašnjem toku Evrobasketa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije na nivou. Ovo je naročito važno jer je naredna utakmica protiv Turske, a navijači u Sribji dobro pamte 2010. i krađu u polufinalu Svetskog prvenstva.

PRED MEČ PROTIV ORLOVA: Domaćin UBEDLJIV protiv Britanaca (VIDEO+FOTO)

EVROBASKET: Ne vredi ni bivši ZVEZDAŠ, Litvanija bolja od Izraelaca

- Nema potrebe da ulazimo u priču o suđenju. Bila je grešaka na Laziću protiv Letonije i tu smo se žalili. Bila je situacija da Mozgov uhvati Mačvana sa dve ruke i to je nedozvoljeno. Kakvu kaznu će igrač da dobije za takvo ponašanje? Mi tražimo da ispoštuju sportski fer plej. To je naš stav. Samo smo im sugerisali. Lazić je na terapiji i juče je jedva igrao - kazao je selektor Đorđević. - Moramo da budemo spremni na suđenje protiv Turaka. Svi znamo šta je bilo 2010. i kako smo ostali bez medalje. Moramo da budemo smireni, počev od mene, pa onda igrači.

Orlovi su posle trijumfa nad Letonijom u drugom kolu poraženi od Rusije (75:72). Selektor uverava da će Bogdanović i ostatak društva već u narednom meču da se iskupe, pa nema razloga za brigu.

- Svesni smo da je ovo dugo takmičenje i da ima još dosta da se igra. Sad smo fokusirani samo na Turke, oni igraju brzu košarku moramo da nađemo rešenje i trijumfujemo. Imamo veliki karakter, veliku želju za pobedom. Ne volimo da gubimo. Momci imaju dobar odnos prema radu i zato imam poverenje u njih. Njihov odnos prema dresu posle svih povreda je za poštovanje, što sam rekao i posle Letonije - istakao je Đorđević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.