Diplomatska kriza u odnosima Turske i Holandije

Izvor: EurActiv Srbija, 13.Mar.2017, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diplomatska kriza u odnosima Turske i Holandije

Kriza u odnosima Turske i Holandije produbila se 12. marta, pošto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio Holandiji da će platiti cenu za pogoršanje odnosa jer nije dozvolila turskim ministrima da učestvuju na političkim skupovima u toj zemlji. Hag je saopštio da izvinjenje ne dolazi u obzir. Diplomatski sukob dve zemlje izbio je nekoliko dana pre holandskih parlamentarnih izbora 15. marta, na kojima se očekuje uspon ultradesničarske i  anti-islamske stranke Gerta Vildersa. EU je 13. marta pozvala Tursku na uzdržanost.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Hag,   Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU pozvala Tursku da izbjegava ‘pretjerane izjave’

Izvor: SandzakPress.net, 13.Mar.2017

Zapad, Turska – Turski ministar za evropske poslove rekao je da će Turska sigurno uvesti sankcije protiv Holandije zbog zabrane skupova zvaničnika Turske. Evropska unija pozvala je Tursku da izbjegava “pretjerane izjave” i akcije koje mogu povećati tenzije u vezi sa sporom te zemlje sa Holandijom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.