Cipras u poseti Turskoj, s Erdoganom o vrućim pitanjima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras u poseti Turskoj, s Erdoganom o vrućim pitanjima

Grčki premijer Alekis Cipras boravi u dvodnevnoj poseti Turskoj gde će razgovarati s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o nizu pitanja koja su uzrok zategnutih odnosa dve zemlje.

Očekuje se da će, između ostalog, dvojica lidera razgovarati o teritorijalnim sporovima u Egejskom moru i istraživanju gasa u istočnom Mediteranu, prenosi agencija AP.

Takođe se očekuje da će na dnevnom redu biti i mogući novi mirovni napori za rešavanje pitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podeljenog Kipra.

Turska će, verovatno, pokrenuti i pitanje osam turskih oficira koji su prebegli u Grčku nakon neuspelog puča 2016. godine, dodaje američka agencija.

Grčki premijer će u sredu posetiti pravoslavno bogoslovsko semenište na jednom pored Istanbula. Semenište je zatvoreno od 1971. godine, uprkos apelima prema turskim vlastima da ga ponovo otvore.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cipras u poseti Turskoj, s Erdoganom o vrućim pitanjima

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019

Grčki premijer Alekis Cipras boravi u dvodnevnoj poseti Turskoj gde će razgovarati s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o nizu pitanja koja su uzrok zategnutih odnosa dve zemlje...Očekuje se da će, između ostalog, dvojica lidera razgovarati o teritorijalnim sporovima u Egejskom moru i istraživanju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.