Cipras u poseti Turskoj, s Erdoganom o vrućim pitanjima

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras u poseti Turskoj, s Erdoganom o vrućim pitanjima

Grčki premijer Alekis Cipras boravi u dvodnevnoj poseti Turskoj gde će razgovarati s predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom o nizu pitanja koja su uzrok zategnutih odnosa dve zemlje.

Očekuje se da će, između ostalog, dvojica lidera razgovarati o teritorijalnim sporovima u Egejskom moru i istraživanju gasa u istočnom Mediteranu, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << AP.

180.000 LJUDI DOŠLO DA GA VIDI: Papa Franja održao veliku misu u Abu Dabiju!

Takođe se očekuje da će na dnevnom redu biti i mogući novi mirovni napori za rešavanje pitanja podeljenog Kipra.

NAJNOVIJI INTERVJU MADURA ZA RAŠA TUDEJ: Svet da "zaustavi Trampovo BEZUMLJE", neću biti izdajnik

Turska će, verovatno, pokrenuti i pitanje osam turskih oficira koji su prebegli u Grčku nakon neuspelog puča 2016. godine, dodaje američka agencija.

Grčki premijer će u sredu posetiti pravoslavno bogoslovsko semenište na jednom pored Istanbula. Semenište je zatvoreno od 1971. godine, uprkos apelima prema turskim vlastima da ga ponovo otvore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.