Bugarske vlasti: Pooštrićemo mere prismotre na granici sa Turskom (FOTO)

Izvor: BKTV News, 15.Feb.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarske vlasti: Pooštrićemo mere prismotre na granici sa Turskom (FOTO)

Prelazna vlada Bugarske izdala je danas saopštenje u kojem tvrdi da će pooštriti mere prismotre na granici sa Turskom u cilju sprečavanja prelaska migranata.

Sistem za prismotru sadržaće senzore i video kamere na jugoistočnoj granici, saopštava vlada, dodajući da je projekat od nacionalne važnosti.

Bugarska je 2013. godine počela da postavlja bodljikavu žicu duž granice kako bi sprečili prelazak >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << migranata, a trebalo bi da bude završena do maja.

"Cilj je da se duž čitave granice postave video kamere", izjavila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kerstin Bojadžiška i dodala da moraju da budu tu zbog dolaska toplog vremena.

Broj ljudi koji je zadržan na turskoj granici drastično je opao u prethodnih nekoliko meseci, što pokazuju podaci da je u decembru zaustavljeno 480 migranata nasuprot 3.015 u avgustu.

Bugarski nacionalisti protestovali su za momentalno zatvaranje granica i svih izbegličkih centara, kao i to da sve izbeglice i migranti budu vraćeni državama odakle dolaze.

#Terremoto ML 2.4 BULGARIA-GREECE-TURKEY BORDER RG https://t.co/wbNOatUDmy #Earthquake #Quake pic.twitter.com/8hZdMMDBNw

Prošle godine, Bugarska je angažovala vojsku u cilju pomoći policiji na granici.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.