Brisel: Vojska neutalisala sumnjivu napravu

Izvor: B92, 24.Dec.2016, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Vojska neutalisala sumnjivu napravu

Brisel -- Belgijske vlasti saopštile su da je vojska "neutralisala" potencijalno eksplozivnu napravu pronađenu ispred prostorija turske organizacije Turska federacija.

Portparolka briselskog tužilaštva Ine Van Vimeš izjavila je da je vojska upućena na lice mesta i da je sumnjivi paket "neutralisan".

Prema njenim rečima, policija analizira uzorke paketa, a pretpostavlja se da je pošiljka verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo da zaplaši ljude" i da nije u pitanju prava bomba.

Tužilaštvo je ranije navelo da je pošiljku pronašao član turskog udruženja u briselskoj četvrti Šerbek.

Lokalni mediji preneli su da je u pitanju plinska boca sa sistemom za paljenje koja je pronađena u plastičnoj foliji ispred zgrade turskog udruženja.

U briselskoj četvrti Šerbek živi veliki broj Turaka.

Belgijske vlasti su u visokoj pripravnosti posle samoubilačkog napada u martu u kojem su stradale 32 osobe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.