Apel za građane Srbije koji su trenutno u Turskoj

Izvor: Prva.rs, 16.Jul.2016, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel za građane Srbije koji su trenutno u Turskoj

"Situacija u Turskoj je i dalje konfuzna. Građani Srbije bi trebalo da ostanu mirni i da ne izlaze na javna mesta dok se situacija ne raščisti", rekao je konzul Zoran Marković.
On je dodao da, na Egejskoj obali, gde se nalazi najveći broj srpskih turista, prema dosadašnjim informacijama, "nije bilo nikakvih dešavanja".
Kako prenosi RTS, na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", jutrošnji let u 05:20 za Antaliju je realizovan po planu letenja, dok je let u 08:20 za Istanbul >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << otkazan.
Marković je pozvao je sve srpske građane da ostanu mirni, kod kuće ili u hotelima i da se jave konzulati i ambasadi i da ne izlaze na ulice.
"Nama se obratio odredeni broj građana, telefonom i mejlom, imali smo i badminton juniorsku reprezentaciju u Bursi, niko nije ostao bez odgovora, i prema mojim informacijama svi su bezbedni, uključujući i one koji su se našli u tranzitnoj zoni i zbog prekida letenja nisu nastavili putovanja", rekao je Marković na RTS-u.
Konzul Marković rekao da svi srpski građani mogu da se jave za informacije na brojeve telefona +902122137686 i +902122135208.
Ambasador Srbije u Turskoj Danilo Vučetić rekao je za "Blic" da su se tokom noći čule detonacije i pucnji.
"Sve zvuči kao da avioni bombarduju određene ciljeve. Tenkovi su na ulicama, a ima i sukoba između vojske i građana. Erdogan se pojavio odnekud, nije uhvaćen, a pozvao je i građane da izađu na ulice. Ne znamo da li smo mi ugroženi u ovom trenutku, ali avioni lete iznad nas, a detonacije koje se čuju su nam jako blizu", navodi on.
U Tursku otputovalo 1.000 naših turista.
"Trenutno je oko 1000 naših turista, koji su putovali avionom u Turskoj u poslednjem periodu. Svi oni su dobro. Niko nas nije kontaktirao. Trenutno nemam informaciju da li ima naših turista u Istanbulu, ali ono što znam jeste da oni koji su u Turskoj su udaljeni kilometrima od Istanbula, rekao je za "Blic" direktor "Jute" Aleksandar Seničić.
Izvor: B92.net
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.