Amerika poručila Turskoj: Ako želite mir...

Izvor: Vesti-online.com, 17.Avg.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika poručila Turskoj: Ako želite mir...

Bela kuća poručila je Turskoj da oslobodi američkog sveštenika Endru Bransona kako bi se smirile diplomatske i ekonomske tenzije između dve države.

Zvaničnik administracije američkog predsednika Donalda Trampa izjavio je da je njegov savetnik za nacionalnu bezbenost Džon Bolton razgovarao u ponedeljak sa turskim ambasadorom u SAD i rekao mu da oslobodi Bransona, prenosi AP.

Kako je naveo, Bela kuća je smatrala da je postigla dogovor u julu da se Branson >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oslobodi, a umesto toga Branson je prebačen u kućni pritvor.

Kako je naveo, Turska je propustila veliku šansu da okonča tenzije u vezi Bransonovog hapšenja koje su uzrokovale da SAD uvede ekonomske sankcije Turskoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

AMERIKA PRETI TURSKOJ Ako ne oslobodite našeg sveštenika, slede NOVE SANKCIJE

Izvor: Blic, 17.Avg.2018

Bela kuća poručila je Turskoj da oslobodi američkog sveštenika Endru Bransona kako bi se smirile diplomatske i ekonomske tenzije između dve države. Navedeno je da će u protivnom Turska pretrpeti još više sankcija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.