Ahmet Davutoglu osnovao novu stranku u Turskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Dec.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ahmet Davutoglu osnovao novu stranku u Turskoj

Bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu formirao je novu političku stranku, u potezu koji se ocjenjuje kao suprotstavljanje vladajućoj stranci predsjednika te zemlje Recepa Tayipa Erdogana, prenosi AP. Davutoglu je podnio zvanični zahtjev za registraciju svoje “Stranke za budućnost” Ministarstvu unutrašnjih poslova, javljaju turski mediji. Za petak je najavljena konferencija za medije na kojoj bi trebao predstaviti stranku. Ovo je prva od dvije stranke koje su nastale nakon razilaženja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bivši saveznik Erdogana OSNOVAO PARTIJU

Izvor: Blic, 12.Dec.2019

Bivši turski premijer Ahmet Davutoglu osnovao je novu političku partiju, što je potez koji predstavlja izazov za vladajuću stranku predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.