Želite selfi u ovom muzeju? Platite 261 evro!

Izvor: Prva.rs, 23.Apr.2015, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite selfi u ovom muzeju? Platite 261 evro!

Muzej Glyptoteket u danskoj prestolnici Kopenhagenu naplaćuje 1.950 danskih kruna (261 evro) posetiocima koji žele da snime fotografije unutar muzeja, koristeći tripode ili stative za fotoaparate, kao i antene za snimanje popularnih "selfie" fotografija.
Reč je o muzeju kipova, uglavnom iz grčkih i rimskih civilizacija, u kojem je dozvoljeno fotografisanje, ali ne i korišćenje tripoda i antena za selfie. Posle velikih zahteva turista, posebno sa Dalekog istoka, Uprava muzeja je omogućila >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << korišćenje tripoda uz stalnu pratnju obezbeđenja, zbog bezbednosnih rizika.
Međutim, satnica jednog iznajmljenog radnika obezbeđenja iznosi 650 kruna, odnosno 87 evra, a ne može se iznajmiti na period kraći od tri sata, pa je neophodno da mu se za tu uslugu plati minimalno 261 evro.
Jakob Fibiger iz muzeja tvrdi da je upotreba tripoda i antena za selfie rizična, jer postoji opasnost da se tako oštete itorijski eksponati i da je to razlog ovakve odluke. "Možda vam se čini da je to skupo, ali to je samo naknada za obezbeđenje koje radi", kazao je Fibiger.
Izvor: 021.rs
Pročitajte i: 
Mesto u kom možete da se mazite s krokodilima

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.