Zašto putnici tapšu kada avion sleti?

Izvor: Mondo, 16.Nov.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto putnici tapšu kada avion sleti?

Pogrešno se misli da je aplauz prilikom nakon sletanja samo "čestitka" za pilota.

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Aplauz nakon sletanja aviona na pistu je, zapravo, izraz sreće putnika što su stigli tamo gde su planirali, a ne zahvalnost pilotu što ih je "dovezao", objasnila je blogerka Kara Mulder, inače stjuardesa.

Ona kaže da je primetila da aplaudiraju putnici koji su, na primer, stigli u Las Vegas, jer se raduju zabavi koja ih tamo očekuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Zatim, aplaudiraju i oni koji se nakon dugog odsustvovanja vraćaju u domovinu, na primer osobe koje su emigrirale.

Naravno, piše ova stjuardesa na svom blogu The Flight Attendant Life, aplauz sledi i kada pilot uspešno spusti avion na pistu uprkos veoma lošim vremenskim uslovima.

Međutim, nekada i stjuardese počnu prve da pljeskaju rukama, i to iz čiste zabave, verovali ili ne.

Nego, da li piloti to, uopše mogu da čuju, s obzirom na debljinu vrata koja dele kokpit od trupa aviona u kojem su putnici?

Kako kad, kažu piloti, s obzirom na buku motora koja je često glasnija od aplauza, ali i zbog toga što su piloti koncentrisani na sletanje, i na sve radnje koje tom prilikom treba da obave, tako da im aplauz promakne.

"Ali, kada čujemo aplauz veoma smo srećni", kaže kapetan Džo, takođe bloger.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Putnici tapšu kad avion sleti! Zašto?

Izvor: gDestinacija.com, 16.Nov.2016

Na svom blogu The Flight Attendant Life, stjuardesa Kara Mulder objasnila je zašto putnici tapšu kad avion sleti. Foto: Shutterstock Ona tvrdi da je ovaj fenomen uglavnom vezan za destinaciju na koju idete. Ako idete u Njujork, za većinu ljudi (barem Amerikanaca), to je poslovni put. Ako idete u Las...

Nastavak na gDestinacija.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.