Vučić nastavio konsultacije za mandatara FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 04.Mar.2024, 11:06

Vučić nastavio konsultacije za mandatara FOTO/VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade razgovorom sa predstavnicima liste "Ivica Dačić premijer Srbije".

Nosilac liste "Ivica Dačić – premijer Srbije" Ivica Dačić stigao je u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike nešto pre 10 časova.

Nakon konsultacija sa predstavnicima liste "Ivica Dačić – premijer Srbije" iz pres-službe je najavljeno da će biti održane i konsultacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" u 12.30 časova.

Predsednik je u subotu, 2. marta saopštio da razgovori o kandidatu sa predsednika Vlade teku i najavio da će u ponedeljak, odnosno danas, razgovarati sa predstavnicima liste okupljene oko SPS i liste "Srbija ne sme da stane", kao i da očekuje da će ga tada obavestiti da imaju većinu i da će moći da saopšte javnosti ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi" i "Ruska stranka – Slobodan Nikolić".

Narednog dana predsednik je obavio razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste "Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Vučić je 1. marta imao konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade s predstavnicima izborne liste "Mi – glas iz naroda".

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Nakon izbora održanih 17. decembra ukupno je 10 izbornih lista prešlo izborni cenzus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić nastavio konsultacije o mandataru: Sastao se sa listom “Ivica Dačić – premijer Srbije”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 04.Mar.2024

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije razgovorima sa listama “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” i “Ivica Dačić – premijer Srbije”. Nosilac liste “Ivica Dačić – premijer Srbije” Ivica...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Pokret "Mi - Glas naroda" posle konsultacija sa Vučićem: Ostajemo opozicija, zalažemo se za nove izbore u Beogradu (VIDEO)

Izvor: Blic, 04.Mar.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade sa predstavnicima izborne liste "Mi-glas naroda, prof. dr. Branimir Nestorović" oko 9.30 časova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.