Izvor: RTS, 10.Nov.2021, 12:20

Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora

Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Francuske i Argentine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.
Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Francuske Pjera Košara, poželeo mu dobrodošlicu i izrazio uverenje da će i u toku njegovog ambasadorskog mandata biti nastavljen uspešan razvoj srpsko-francuske saradnje na osnovama tradicionalnog prijateljstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dogovorenog strateškog partnerstva.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Makronu i rekao da je njegovom posetom 2019. godine otvoreno novo poglavlje u istoriji srpsko-francuske saradnje, što je dokazano i brojnim potpisanim sporazumima.
Predsednik i ambasador su ovom prilikom razmotrili dinamiku rada na zajedničkim kapitalnim projektima, poput rekonstrucije aerodroma i priprema za izgradnju metroa. Ovom prilikom su istakli i značaj rada Francuske razvojne agencije, čije je regionalno sedište u Beogradu.
Vučić je izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.
Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, naglasivši značaj održanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, čemu će Srbija, kako je rekao predsednik Vučić, uvek davati puni doprinos.
"Tradicionalno prijateljstvo čvrsta osnova da Srbija i Argentina osnaže saradnju" Predsednik Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Argentine Osvalda Narsisa Marsika i poželeo mu dobrodošlicu, izrazivši uverenje da će svojim diplomatskim iskustvom i posvećenim radom doprineti unapređenju odnosa dveju zemalja.

Vučić i Marsiko su se saglasili da su tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i zajedničko opredeljenje za poštovanje principa međunarodnog prava, čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.
Predsednik je zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.
Ambasador Marsiko je potvrdio čvrstu podršku Argentine Srbiji po pitanju Kosova i Metohije i zalaganje za primenu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Marsiko je rekao da je impresioniran ekonomskim rezultatima koje postiže Srbija i da bi u Argentini rado primenili naša iskustva i savete. Ovom prilikom su razmatrane mogućnosti za saradnju u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, energetici i drugim oblastima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić primio akreditive novog ambasadora Francuske

Izvor: N1 televizija, 10.Nov.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Francuske Pjera Košara, poželeo mu dobrodošlicu i izrazio uverenje da će i u toku njegovog ambasadorskog mandata biti nastavljen uspešan razvoj srpsko-francuske saradnje na osnovama tradicionalnog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.