VIDEO: Pasoš ove zemlje krije jednu tajnu

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2015, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Pasoš ove zemlje "krije" jednu tajnu

Pasoš SAD možda jeste jedan od najtraženijih pasoša na svetu, ali je činjenica da u jednoj stvari nikada neće moći da nadmaši kanadski pasoš...

Od sredine 2013. godine dizajn kanadskog pasoša uključuje stranice sa nevidljivim mastilom, osetljivim na UV zrake.

Da se pod UV lampama mogu videti razne scene iz kanadske istorije nedavno nas je podsetio jedan korisnik Imgura koji je pasoš Kanade osvetlio različitim tipovima svetlosnih snopova i napravio video kompilaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tih fotografija.

- Osnovna svrha ‘novog’ dizajna je bezbednost – u pitanju je dodatna mera za sprečavanje falsifikovanja pasoša - objasnila je Džesika Segvin, portparolka Odseka za državljanstvo i imigraciju Kanade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.