Usluge Airbnb servisa od danas i na Kubi

Izvor: B92, 02.Apr.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usluge Airbnb servisa od danas i na Kubi

Američki turisti od danas će u svrhe rezervacija smeštaja na Kubi moći da koriste usluge popularnog onlajn servisa Airbnb.

Foto: Miguel Discart/Flickr.com

Američki trgovinski embargo sprečavao je prodor ovakve vrste biznisa na tlo Kube tokom više od 50 godina.

Ipak, Obamina uprava u januaru je ublažila seriju dugogodišnji restrikcija u pokušaju da podstakne rast privatnog sektora na ostrvu.

Na sajtovima pojedinih agencija poput TripAdvisor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od sada su bili dostupni uglavnom brojevi telefona ili mejl adrese vlasnika, umesto opcije za brze onlajn rezervacije kakvu nudi Airbnb u više od 190 zemalja sveta. Airbnb će zato sada u ponudu uključiti preko 1.000 poseda širom zemlje, od čega 40 odsto u Havani. Ovaj potez mogao bi naročito da donese prosperitet preduzetnicima širom ostrva i ojača njihovu poziciju u okviru stagnirajuće ekonomije.

Međutim, zemlja tek treba da pronađe rešenje za problem slabog kvaliteta internet mreže i telefonskog sistema koji je večito u kvaru.

Uprkos tome što je brojnost turističkih poseta u poslednjih par meseci porasla za 20 odsto a većina putnika ne dolazi iz Amerike, mogućnost korišćenja usluga Airbnb na Kubi za sada će biti ponuđena samo stanovnicima Sjedinjenih Američkih Država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.