Uhapšena: Putnica greškom pokušala da otvori vrata aviona

Izvor: B92, 31.Mar.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena: Putnica greškom pokušala da otvori vrata aviona

Putnica kompanije “Čajna sautern erlajns” uhapšena je nakon što je izlazna vrata aviona pobrkala s vratima toaleta.

Pedesetogodišnjoj putnici ovo je bio prvi let avionom, a zbog zastoja i pometnje koju je izazvala oduzeti su joj pasoš i avionska karta, piše "Independent".

Odmah po završetku ukrcavanja, osoblje aviona primetilo je da je aktiviran sporedni sigurnosni tobogan za napuštanje aviona u hitnim slučajevima.

Putnici su zatim na Međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aerodromu u Čonkingu satima čekali da osoblje izduva i ukloni vazdušni tobogan.

Kineskinji, koja je kasnije izjavila da je samo želela da udahne malo svežeg vazduha, nije bilo dozvoljeno da se ponovo ukrca na avion.

Prema kineskom zakonu o vazdušnom saobraćaju, sva lica koja na bilo koji način mogu da ugroze bezbednost leta,smatraju se krivično odgovornim.

Ovo nije prvi incident takve vrste - u poslednjih nekoliko godina u Kini je zabeleženo mnogo sličnih slučajeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.