Top pet gradova gde možete popiti super kafu

Izvor: NaDlanu.com, 20.Avg.2013, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top pet gradova gde možete popiti super kafu

Njeno veličanstvo - KAFA!!! Gotovo da svima nama dan započinje sa njom. Slatka, gorka, sa mlekom ili šećerom... A gde se može popiti najbolja kafa na svetu?

Beč, AustrijaMnogi gradovi su veoma ponosni na svoju kulturu spijanja kafe, ali jedino Bec ima o tome potvrdu UNESCO-a. Bečka kuća kafe je dobila status nematerijalne kulturne baštine. Od 17. veka kafici sa mermernim stolovima i stolicama predstavljaju mesto za uživanje u šoljici kafe. sa više od 20 vrsta koje se mogu poručiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << prava je nauka izabrati pravu. Ipak, konobari su strpljivi i voljni da pomognu onima koji dođu. Sijetl, USASviđalo se to nekome ili ne, Starbak je samo mali deo domaće scene. Posetite lokalne kafiće širom grada i saznajte zašto se Sijetl nalazi na vrhu liste magazina "Travel&leisure” kada je kafa u pitanju. Havana, KubaNa Kubi kafa nije samo napitak. Ona je nerazdvojni deo tradicije i svakodnevnog života. Sa šećerom ili mlekom, ujutru ili popodne – kafa je uvek odličan izgovor za odmor i uživanje sa prijateljima. Melbourn, AustralijaMelburn jeste daleko, ali ako imate u planu neko daleko putovanje i volite kafu I odlično pivo koje se ovde služi...razmislite o odlasku na prekookeansko putovanje. Lisabon, PortugalijaO ovog gradu se među ljubiteljima kafe ispredaju hvalospevi. To i ne treba da čudi ako se uzme u obzir da se kafa koja se ovde služi peče i melje na stari, tradicionalan način.Više detalja

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.