Izvor: Radio 021, 16.Feb.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Prvi trejler za film o Tolkinu

Objavljen je prvi trejler za biografski film o J.R.R Tolkinu, slavnom autoru romana "Gospodar prstenova".

Početak prikazivanja filma o autoru čije je puno ime i prezime Džon Ronald Ruel Tolkin planiran je za maj ove godine.

Film prati Tolkina u mladosti i njegov put do stvaranja Srednje Zemlje i priča u njoj - od "Hobita" do serijala "Gospodar prstenova".

"Ovo je priča o putovanjima, putovanjima na koja krećemo da se dokažemo. To je priča o otkrićima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << O moćnoj magiji - magiji u svemu što je iko ikada ranije osećao, o tome šta znači voleti i biti voljen, o hrabrosti. Radi se o zajedništvu", reči su koje glumac Nikolas Hult, u ulozi poznatog pisca, izgovara kao Tolkin u trejleru.

U sinopsisu, koji je objavila produkcijska kuća Fox Searchlight, navodi se da film prati "odrastanje i razvoj autora koji je bio siroče i koji pronalazi prijateljstvo, ljubav i umetničku inspiraciju u grupi drugara koji su odbačeni u školi". Sve do izbijanja Prvog svetskog rata, koji preti da razdvoji "zajedništvo", navodi se u opisu filma.

Sva ta iskustva inspirisala su Tolkina da napiše svoje poznate priče.



Autor: Independent

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stiže biografska drama o poznatom piscu Tolkinu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2019

Objavljen je prvi trejler za biografsku dramu "Tolkin" koja govori o životu čuvenog engleskog književnika, pjesnika, filologa i profesora J. R. R. Tolkina, a u bioskope stiže u maju ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.